1.1 C
София
четвъртък, октомври 22, 2020
Начало Интервю Бойко Рашков: Борисов направи опит да удължи агонията

Бойко Рашков: Борисов направи опит да удължи агонията

Борисов предложи все идеи, които не са негово творчество. Имам подозрения, че той наистина ще направи опит да удължи агонията на собственото си управление.
Това заяви пред Фрог нюз Бойко Рашков, член на правния съвет на президента и бивш директор на Националната следствена служба.

Ето и целият разговор с него:

Господин Рашков, как тълкувате днешното изявление на премиера Борисов, в което стана ясно, че управляващите ще предложат свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията?

Такова предложение може да дойде от него. То може да е по инициатива на всеки политик. Друг е въпросът, че тези промени, които предлагата, не изискват свикване на ВНС.

За част от тях няма никаква пречка да бъдат направени от обикновено Народно събрание, стига да не се нарушава правилото, че някои от правомощията принадлежат единствено на ВНС. Това не бива да се сгреши.

А по същество чухте ли нещо ново от Борисов?

Предлага все идеи, които не са негово творчество. Не пречи например да се намали мандата на главния прокурор и председателите на двете върховни съдилища. Това го чухме от Борис Велчев. Идеята се отстояваше и от множество юристи.

Нищо ново не е казал.

А подозирате ли, че това е опит да се задържи на власт, както се коментира?

Имам подобни подозрения. Защото така изведнъж той се сети, че би могло да се оттегли, след като парламентът вземе решение за свикване на Велико народно събрание.

Това обаче не зависи само от неговото желание. Така че ако той не е съгласувал подобна идея с политическите сили, съмнително е дали може да стане. Не знам дали ще може да се вземе подобно решение.

Така че това е в кръга на хипотезите. Това е опит да се отговори на недоволството. Затова смятам, че наистина ще направи опит да удължи агонията на собственото си правителство.

Интервю на Джесика Вълчева, frognews

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ

Елена Йончева: Идват тежки процедури за Борисов

„Рaбoтим дa имa дeбaти зa cитуaциятa в Бългaрия в плeнaрнaтa зaлa нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт oщe тoзи мeceц. Oттaм нaтaтък cлeдвaт тeжки прoцeдури,...

Борисов подава оставка днес?

Миниcтър-прeдceдaтeлят Бoйкo Бoриcoв щe пoдaдe ocтaвкaтa нa прaвитeлcтвoтo в чeтвъртък, пише ФAКТИ, позовавайки се на oтличнo ocвeдoмeн изтoчник.Кaтo пoвoд зa кaпитулaциятa...

Директорът на театъра в Тулуза Галин Стоев със съсипващо писмо до Борисов

Известният български режисьор Галин Стоев, който е директор на Националния драматичен театър в Тулуза, Франция, изпрати изключително остро писмо до премиера Бойко...

Все повече региони в България са пред водна криза

Все повече региони в България са пред водна криза. Десетки села в община Крумовград изпитват недостиг на вода заради климатичните промени, липсата...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ефр от запаса Николай Николов on Връщат казармата догодина?
Красимир Киров on Връщат казармата догодина?
Млад меринджей on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?