1.1 C
София
четвъртък, октомври 22, 2020
Начало Ексклузивно Д-р Георги Тодоров: COVID-истерията у нас е заради усвояването на милиарди евро

Д-р Георги Тодоров: COVID-истерията у нас е заради усвояването на милиарди евро

Скандално е, че готвят задължителни тестове за хората със СПИН и техните контакти. това каза пред Фрог нюз лабораторният лекар Георги Тодоров. Ето какво още разказа той за проблемите около бората с коронавируса:

Доктор Тодоров, има ли втори пик на коронавируса и как си обяснявате голямото количество на заразените?
В момента просто се правят повече тестове. Аз вярвам на изследванията на доц. Емилияна Конова. Тя направи много хубава “снимка” на броя на тестваните, на заразените хора и на тези,  постъпили в болница. 


Каква е картината според това изследване?
През месец май са правени средно по 1100 теста, от тях 3,1 % са били положителни. Излиза, че от 1000 теста са открити 31 заразени човека. Сега през юни има направени средно по 1691 теста. Стига се до откриване на 3,4% носители на вируса. разликата е нищожна. Това показва, че няма повишение на заразяването. Виждате, че разликата от май и юни е нищожна. Броят на хората в болниците намалява, обаче. 


Как си го обяснявате този факт ?
 Мира Кожухарова каза, че сме имали 9300 човека болни от грип тази година при  първата вълна на грипа. Сега от коронавирус няма и 300 човека болни. това, че някой е приет в болница, не значи, че е болен. Сериозно болните вчера бяха 12, онзи ден 16. Моля ви, ние имаме 2700 интензивни легла. 


Защо тогава напрежението около заболяването пак се завръща?
Обясних си го, след като чух какво каза  здравният министър Кирил Ананиев в събота по Дарик. Той каза нещо много важно и то касае парите. Ако нямаме план за справяне с Ковид и нямаме оценка на това как е повлияло върху здравната система, няма как да кандидатстваме пред Европа по проекти за 6,3 млрд. евро. И това са парите само за здравната система на България.  Ако ние нямаме такъв план, нямаме заразени и изследвания, респективно нямаме и анализ на това, което се е случило, то тогава ние няма да получим тези пари. Затова, според мен, сега се засилиха толкова много да изследват хората и то главно с писиари. 


Да разбираме, че борбата е за едни милиони?  
Поправям ви-милиарди. Който иска да разбере какво реално се случва с борбата с коронавируса, трябва задължително да чуе какво каза министърът по този въпрос. Има и друго нещо,  което разбираме пак от Ананиев. Той се готви задължително да се тестват хората със СПИН и техните контакти. Това е скандално. Той смята да промени Наредба №47 за тестването, чл. 16, ал. 1. 


Как е възможно, нали тази информация е лична? Да не грешите нещо?
Въпросът на водещия беше защо ще има задължително тестване за Ковид-19, а пък за носителите на ХИВ няма. И той каза: “Ще го променим”. Това означава, че всички хомосексуалисти в страната ще бъдат с изключително тежко нарушени права.  И на техните близки. 


По тази логика не трябва ли да се тестваме повсеместно и за другите заразни болести?
Цял ден ще се изследваме. До лекар няма да ходим, защото първо ще правим изследването.  Един колега казваше, че диагноза само по лабораторни изследвания не се поставя. Аз съм лабораторен лекар и на мен би ми било хубаво само по мои изследвания да се поставя диагноза. да, но не е правилно от медицинска гледна точка. не трябва така да се прави. 


Доктор Ангел Кунчев, знаете продължава да бъде на обратното мнение. 
Направиха грешки от обществена гледна точка. Не може да отидеш на море в Гърция, при положение, че говориш по телевизиите, че тук има голяма епидемия, която сега се завръща. Тя се завръща, а този, който отговаря за епидемията, отива да се пече  в южната ни съседка. Забелязах го, че говори фриволно, незачитайки мнението на колегите си. Каза неща, които нямат нищо общо в медицината. 


Подкрепете твърдението си с пример, моля ви!
Каза, че не знае дали ще има втора вълна. Извинява се, че не бил познал, че слънцето ще унищожи вируса. Как е възможно да правиш такива изказвания, след като ти се плаща да правиш модели и да предвиждаш. Коронавирусът е от типа на грипните вируси. Няма обаче способност да заразява в огромно количество и няма способност да разболява в огромно количество. Вирусът и да изчезне и да не изчезне, резултатът е еднакъв-няма болни. Заразени има колкото искате. При този вирус децата не боледуват. Страдат по-възрастните хора. Кунчев си играе своята политическа игра. Разговорът излезе от медицината преди един месец. 


Има прогнози за втора вълна през зимата. Какво очаквате да се случи? 
Здравият разум казва: “Спрете да тествате!”. Така направи една мъдра нация-Япония. Спрете да тествате и се подгответе да се грижите за болните хора.  Колкото повече тестваме, толкова повече заразени ще намерим. Ще затваряме, ще издевателстваме върху хората. Но нали има строги научни, медицински доказателства. Безсимптомните не заразяват никого. Кунчев се опита да го каже веднъж, после разбра, че не е много хубаво да го прави. Държим се все едно имаме няколко лъва, пуснати да ни изядат, а всъщност имаме работа с мишка. 

Интервю на Катя Илиева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ

Елена Йончева: Идват тежки процедури за Борисов

„Рaбoтим дa имa дeбaти зa cитуaциятa в Бългaрия в плeнaрнaтa зaлa нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт oщe тoзи мeceц. Oттaм нaтaтък cлeдвaт тeжки прoцeдури,...

Борисов подава оставка днес?

Миниcтър-прeдceдaтeлят Бoйкo Бoриcoв щe пoдaдe ocтaвкaтa нa прaвитeлcтвoтo в чeтвъртък, пише ФAКТИ, позовавайки се на oтличнo ocвeдoмeн изтoчник.Кaтo пoвoд зa кaпитулaциятa...

Директорът на театъра в Тулуза Галин Стоев със съсипващо писмо до Борисов

Известният български режисьор Галин Стоев, който е директор на Националния драматичен театър в Тулуза, Франция, изпрати изключително остро писмо до премиера Бойко...

Все повече региони в България са пред водна криза

Все повече региони в България са пред водна криза. Десетки села в община Крумовград изпитват недостиг на вода заради климатичните промени, липсата...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ефр от запаса Николай Николов on Връщат казармата догодина?
Красимир Киров on Връщат казармата догодина?
Млад меринджей on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?