1.1 C
София
четвъртък, октомври 22, 2020
Начало България Професор Коста Костов от УМБАЛ „Св. Анна” към депутатите: Ей, мишоци!

Професор Коста Костов от УМБАЛ „Св. Анна” към депутатите: Ей, мишоци!

Проф. дм Коста Костов, виден пулмолог и консултант по белодробни болести на УМБАЛ „Св. Анна”, избухна зверски по адрес на предложението медиците да бъдат глобявани, ако не изпълняват служебните си задължения. Той е главен редактор на списание „INSPIRO“, а гневната си тирада публикува във фейсбук.

Ето какво написа проф. Костов:

Някакви мишоци, надничащи от дупките си, подготвили законопроект, в който е залегнала парична санкция (глоба) от 1000 лева и пробация за медицински персонал, напуснал работното си място поради несъгласие с начина, по който държавата се отнася с него – неосигуряване на защитно облекло и условия за безопасна работа.

Хей, мишоци, ние не сме политици или депутати, а медици!

Повтарям го 3 пъти, за да го запомните поне веднъж:
МЕДИЦИ!

Оставете ни на мира с вашите милиционерски методи!

Стига сте ни управлявали като наказателен отряд поставен да пази група потенциални престъпници.

Между нас има най-малко дезертьори в тази държава и десетки хиляди от нас са по работните си места.

Когато обявите санкциите за вас, които се изпокрихте, преди да дадете оръжие и муниции на медиците, тогава си правете подлите и арогантни закони.

Ние сме дали формална клетва при дипломиране, но носим действителната в душите си.

Решили да ни плашат с котката на тигъра…

Призовавам Г-жа Цвета Караянчева, да обяви на обществото местонахождението на всеки един депутат в момента и да направи разпределението им като доброволци по места, където медиците работят без защитни облекла.
Те са народни избраници.

Да ви дефинирам ли понятието народен избраник?

Ето дефиницията:

Левски, Ботев, Раковски, Бачо Киро, Петър Бонев, Цанко Дюстабанов, Волов, Петлешев, Бенковски, Тодор Каблешков…

Призовавам народните избраници да дарят своите заплати в полза на борба с епидемията – толкова, колкото са месеците в извънредно положение.

Вместо да творите наказателни закони запретнете ръкави и помагайте безкористно, апостолски..

Останалото е наша работа, наш морален дълг и професионална саможертва.

Пилците ще броим наесен, народните избраници също!

Когато се измъкнем от епидемията, не забравяйте кой е издърпал най-късата клечка, докато вие си подхвърляте сиренцето в лапички и въртите мустаци пред екрана на телевизора.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Мишоците изядоха България. Сега ще я „спасяват“!?! Забрави. Докога само ще реагираме на техните гафове и тъпи сценарии? Кой е НАШИЯТ сценарий? Спасяване поединично и реване гаф по гаф? Не можем нищо, докато ДРУГИ РЕШАВАТ без нас и против нас! От 1944 цялата ни държава е в техни ръце. След тоталитарния си запазиха ТОТАЛЕН контрол ЗАД „многопартийна“ и „пазарна“ ФАСАДА и репресират нацията с всичките си политики – от ценова, пенсионна и социална.. до право-охранваща и здраве-опразваща. А протестите гаф по гаф са съвсем безобидни, дори полезни за ТЯХ – гафовете им – безброй – излизат малко хора – не успяват и… се ОБЕЗВЕРЯВАТ. Ония чакат да заглъхне поредният вопъл и все така да им ревем гаф по гаф за подаяния!
    Да измислим ДРУГО, да призовем хората да си поискат ДЪРЖАВАТА – не нови „спасители”, а ПРАВА да решаваме сами, когато избраните да ни служат ни ПРЕДАВАТ – преди партиите, като граждани! Ето – да раздаваме такива призиви и се свързваме за всенародно действие! (слугите им в Нета БЛОКИРАТ такива призиви). Да покрием България с клубове на свободата! Ако си извън партиите – включи се!
    http://directdemocracy21c.eu/2018/08/28/%d1%81%d1%8a%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5/

  2. Алоо, спортистката италианка, що не си гледаш спорта и се правиш на силна , а си седнала да обясняваш , колко много разбираш от вируси и белодробни . Не наслагвай и ти с кухите си разсъдъции допълнителна паника! Глей си в канчето и говори и пиши само за което си учила, че много спецове по всичкология неграмотници станахте!

  3. Докторе докторе трябва с автомати или вили и брадви да ги вадим тези мишоци ама катоние нацията Миша??

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ

Елена Йончева: Идват тежки процедури за Борисов

„Рaбoтим дa имa дeбaти зa cитуaциятa в Бългaрия в плeнaрнaтa зaлa нa Eврoпeйcкия пaрлaмeнт oщe тoзи мeceц. Oттaм нaтaтък cлeдвaт тeжки прoцeдури,...

Борисов подава оставка днес?

Миниcтър-прeдceдaтeлят Бoйкo Бoриcoв щe пoдaдe ocтaвкaтa нa прaвитeлcтвoтo в чeтвъртък, пише ФAКТИ, позовавайки се на oтличнo ocвeдoмeн изтoчник.Кaтo пoвoд зa кaпитулaциятa...

Директорът на театъра в Тулуза Галин Стоев със съсипващо писмо до Борисов

Известният български режисьор Галин Стоев, който е директор на Националния драматичен театър в Тулуза, Франция, изпрати изключително остро писмо до премиера Бойко...

Все повече региони в България са пред водна криза

Все повече региони в България са пред водна криза. Десетки села в община Крумовград изпитват недостиг на вода заради климатичните промени, липсата...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ефр от запаса Николай Николов on Връщат казармата догодина?
Красимир Киров on Връщат казармата догодина?
Млад меринджей on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?