1.1 C
София
петък, април 16, 2021
Начало България Варненка към Портних: Мерките ви за сигурност са фарс!

Варненка към Портних: Мерките ви за сигурност са фарс!

Тъй като непрекъснато FB ме пита какво мисля, ето какво мисля и какво изпратих днес на г-н Кмета на гр. Варна и на г-н Областния управител на гр. Варна:

Уважаеми г-н Портних,
Уважаеми г-н Пасев,

Обръщам се към Вас, за да изразя лично и открито огромното си разочарование, яд, ярост и всичко негативно, което мога да си помисля по Ваш адрес, относно „мерките“, които уж сте предприели за намаляване разпространяването на COVID-19 на територията на гр. Варна и обл. Варна. Тази сутрин на 16.03.2020г. в 3:55 пристигнах на летище Варна с полет на компания WizzAir от летище London Luton. По лични мои наблюдения в самолета имаше поне 150 пътника, по-голяма част, от които български граждани. Очаквах при пристигането ми да бъда спряна за проверка на здравословното ми състояние, да попълня декларация, относно престоя ми в чужбина и т.н. За мое учудване, освен двамата служители, проверяващи документите на пристигащите и служители от наземен контрол до самолета, нямаше никой друг в летището. Абсолютно нито 1 човек от администрацията, никой проверяващ. Единствените живи хора бяха таксиметровите шофьори пред терминала.
Въпреки това, ще си бъда вкъщи поне 14 дни, ще огранича контактите с близките си хора. Аз ще бъда отговорна към всички около мен, но дали и колко от хората, с които пътувах тази сутрин ще бъдат и те?
Днес разговарях с личния си лекар, обадих се на и на тел: 052655227 (дежурни епидемиолози в РЗИ-Варна), където най-любезно ми обясниха, че няма къде доброволно да се изследвам. Може би в края на тази седмица в частни лаборатории ще има такава възможност. Е, ще почакам и ще им позвъня отново.

Едва ли трябва да очаквам отговор на въпросите ми към Вас, но все пак ще Ви ги задам:

  1. Как точно е организиран контрола на въздушната ни граница, по-точно на летище Варна?
  2. Кой ще носи отговорност, ако някой от всички пътници, с които бях в самолета около 4 часа е болен и е заразил всички останали?
  3. Защо откровено лъжете, че сте взели мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 на територията на гр. Варна и обл. Варна, а видно не е така?
  4. Има ли изобщо някоя държавна или общинска институция, която да има ясна представа за придвижването на хора, пристигащи от чужбина на летище Варна?

Имам и още много въпроси, но едва ли има смисъл да ги отправям. Както много неща в любимата ни държава и въпросната „карантина“ до 29.03.2020г. е просто един фарс – лично мое мнение.

Надявам се, че ще обърнете внимание на липсата на контрол на летище Варна и по някакъв начин ще се промени ситуацията там.

Желая най-вече здраве и бистър ум на Вас и всички около Вас.
За нас, обикновените граждани, остава надеждата да бъдем отговорни към самите себе си и околните си, да сме здрави и да продължим да живеем нормално, доколкото това е възможно.

Оставам си у дома в карантина, отправям призив към Вас за по-строг контрол и с уважение към всички лекари, медицински сестри и всички онези отдадени на професиите си хора, които ще се погрижат за настоящите и бъдещи заразени пациенти.

Светът няма да свърши за две седмици, така че нека бъдем позитивни и да спазваме правилата.

Само за информация според worldometers.info : от 01.01.2020г. до 16:45ч. днес, от сезонен грип са починали 100773 души, 203404 от малария, а само днес от глад са починали 21415 души.

Животът ще продължи и след този вирус!

Оставам с уважение и с малко вяра в институциите,
Юлиана Патлеева

1 коментар

  1. Синът ми тази вечер пристигна на Летище Брюксел Шарлльороа полет от остров на Испания. Няма протокол , няма декларация. На място бърз кръвен тест са им направили, бяха група младежи . Ако си отрицателен, не попълваш никакъв документ относно корона вирус, карантина…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ

12 характеристики на къщите в различни страни, които в бъдеще може да се превърнат в норма за всеки

Домакинските навици могат не само да разкажат много за хората, но и да се превърнат в откритие за някого, което може...

15 вещи, изобретени, заради липса на пари

Представете си. че сте изгубили важна вещ, а в момента нямате пари или няма откъде да си я купите. Или пък изведнъж...

Тежки рестрикции предлага НОЩ заради коронавируса. Ще важат поне до Коледа

Тежки рестрикции предлага Националният оперативен щаб, стана ясно по време на извънреден брифинг на Министерския съвет. Здравният министър Костадин...

Бил Гейтс прогнозира нова пандемия след три години

снователят на “Майкрософт“ Бил Гейтс прогнозира, че след три години може да възникне нова пандемия за човечеството. Той разговаря...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ефр от запаса Николай Николов on Връщат казармата догодина?
Красимир Киров on Връщат казармата догодина?
Млад меринджей on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?