1.1 C
София
събота, февруари 27, 2021
Начало Скандал Голи тела, полови органи нагледно, целувки. Аудиторията - 10-годишни деца

Голи тела, полови органи нагледно, целувки. Аудиторията – 10-годишни деца

Представители на фондация преподавали на 10-годишни деца в училище в Перник подробности за мъжката и женска полова система, а след това ги насърчавали да нарисуват наученото.

Едно от упражненията било децата да се целуват по бузите.

Това предизвиква възмущение у част от родителите на четвъртокласниците. Други не намират нищо нередно в обучението.

Става въпрос за програмата „Таралежи“, която е взаимствана от други европейски държави. Целта й е превенция на насилието във всичките му форми, включително и сексуалното.

Програмата не е одобрена от МОН.

Някои родители също не са съгласни с методите на обучение.

„Това, което ни безпокои, е начинът, по който се обучават децата на ранна сексуална информираност. Виждаме какви са резултатите. На 11 се женят, на 12 имат деца. Образованието остава извън обсега“, смята Дима Ненчева, майка на едно от децата, на които е преподавано.

На децата са били показвани тела и полови органи, били са карани и да ги рисуват.

„Смятам, че това влияе абсолютно негативно. На тези деца им се възбуждат любопитството и започват да търсят повече информация“, добавя Ненова пред Нова тв.

Други родители не искат програмата да спира смятат, че тя е навременна.

„Децата се информират за всичко, което е позволено в проекта. Синът ми не е споделял за целувки по бузата. С децата говорим за половото идентифициране – аз съм момче, тя е момиче. Това започва първо вкъщи. В проекта няма дума разврат“, коментира друга майка.

„Проектът има превантивна цел – да предпазим децата от насилие във всичките му форми. За това го одобрихме. Родители имаха възможност да се запознаят с темите в проекта и да преценят. Една от темите е „Различието между нас“, в която се обсъжда, че ние сме различни и това трябва да се толерира. Друга тема е за „Доброто и лошото докосване“.

За това, че ти е приятно мама и тати да те целуват, но когато възрастен, който не ти е близък, желае да ти докосне, ти трябва да кажеш „не“. Думи като „карани насила“ са лъжа.

Няма деца, на които им е ставало лошо“, обясни психологът на училището Симона Добринова.

Програмата ще бъде прекратена заради конфликта, информира директорът на училището.

1 коментар

  1. Пълни глупости пишете или приписвате от други медии! Как може всички здравомислищи да се вържете на болния мозък на тази фанатизирана жена, водач на тайни организации за сваляне на правителството, член на секта и най-вече кандидат за продължителен престой в психиатрията!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ

Тежки рестрикции предлага НОЩ заради коронавируса. Ще важат поне до Коледа

Тежки рестрикции предлага Националният оперативен щаб, стана ясно по време на извънреден брифинг на Министерския съвет. Здравният министър Костадин...

Бил Гейтс прогнозира нова пандемия след три години

снователят на “Майкрософт“ Бил Гейтс прогнозира, че след три години може да възникне нова пандемия за човечеството. Той разговаря...

Част от учениците от 5 до 12 клас се завръщат в училище днес

От днес учениците от 5 до 12 клас трябва да се завърнат в класните стаи според заповедта на министъра на здравеопазването.

Десислава Атанасова: Може би ще спечелим изборите

Може би ще спечелим изборите с това, че сме спазили обещанията си и ангажимента си към тези, които са ни избрали. Това...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ефр от запаса Николай Николов on Връщат казармата догодина?
Красимир Киров on Връщат казармата догодина?
Млад меринджей on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?