1.1 C
София
вторник, ноември 24, 2020
Начало България Лъжат ли БАБХ с пробите за Африканска чума?

Лъжат ли БАБХ с пробите за Африканска чума?

Проба месо, дадена за изследване, получи два различни резултата от една и съща лаборатория към БАБХ

Лаборатория към БАБХ изкара два различни резултата от една и съща проба месо от дива свиня. За случая алармира ловец от Сунгурларе. Човекът занесъл за изследване проби от месо в специализирана лаборатория към Агенцията в Стара Ззагора, а този понеделник дошли резултатите, според които всичко било наред – тестовете за трихинелоза и Африканска чума били отрицателни.

Няколко дни по-късно обаче за една от пробите пристига ново съобщение, в което е видно, че тестът за Африканска чума е положителен.

„  Кажете как е възможно това. Една и съща проба, два различни резултата. На кого да вярваш. “ – недоумява мъжът.

Възможно е да е грешка, коментират ловци, но припомнят скорошен случай на техен колега, убил два глигана, като дал две проби за анализ, но само от едното животно. Резултатът бил меко казано изненадващ – едната проба бола положителна, а другата – отрицателна.

Друга ловна дружинка пък си направила експеримент и дала за изследване проба от мъртво куче. Тестът за Аафриканска чума излясъл …положителен.

1 коментар

  1. Би трябвало да се вземе предвид резултата от по-висша инстанция – в случая Националната референтна лаборатория, която се занимава конкретно с това заболяване, т.е. е тясно профилирана и високо специализирана, с по-добра квалификация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ

Тежки рестрикции предлага НОЩ заради коронавируса. Ще важат поне до Коледа

Тежки рестрикции предлага Националният оперативен щаб, стана ясно по време на извънреден брифинг на Министерския съвет. Здравният министър Костадин...

Бил Гейтс прогнозира нова пандемия след три години

снователят на “Майкрософт“ Бил Гейтс прогнозира, че след три години може да възникне нова пандемия за човечеството. Той разговаря...

Част от учениците от 5 до 12 клас се завръщат в училище днес

От днес учениците от 5 до 12 клас трябва да се завърнат в класните стаи според заповедта на министъра на здравеопазването.

Десислава Атанасова: Може би ще спечелим изборите

Може би ще спечелим изборите с това, че сме спазили обещанията си и ангажимента си към тези, които са ни избрали. Това...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ефр от запаса Николай Николов on Връщат казармата догодина?
Красимир Киров on Връщат казармата догодина?
Млад меринджей on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?
Преебаният военен on Връщат казармата догодина?